TiTÁNIUM

2. Modul: Költségvetés-és pályázatírás

2017. március 10. - TiTÁNIUM

unnamed.jpg

Március 8-án egy embert próbáló, maratoni napot tartottunk: reggel 10.00-től Gáspár Máté, kulturális menedzser, majd Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a FÜGE Egyesület elnöke tartott előadást a titánjainknak és alkotótársaiknak a költségvetés- és pályázatírás menetéről, nehézségeiről és buktatóiról. Mindezek után pedig még Gáspár Annát – az első modul előadóját – is vendégül láttuk újra, aki a projektmenedzsment témakör lezárásával keretbe foglalta a mentorképzésünk első nagy etapját.

dsc_2334_1.JPG

Rögtön a közepébe vágtunk, hisz egy féléves egyetemi anyagot nagyon nehéz néhány órába sűríteni. Máté kihangsúlyozta, hogy a pályázatírás legfontosabb kiindulási pontja a motivációnk meghatározása és pontos kifejtése.  Arra a kérdésre, hogy MIÉRT szeretnénk pályázni, minden esetben határozott választ kell tudnunk adni önmagunknak és környezetünknek egyaránt. Ha ezen a könnyűnek tűnő, mégis nehéz feladaton túl vagyunk, már sokkal könnyebben el tudunk igazodni a pályázatírás kusza, bürokratikus rendszerében. Mindezek után betekintést kaphattunk abba, milyen bevételi forrásokra számíthatunk, és hogy milyen kulturális értékek határozzák meg magát a pályázást.

dsc_2365.JPG

A gyakorlati kérdésekre már Viki felelt, ő mutatta be, mi a különbség a pályázatírás és a projekttervezés között. Részletes útmutatót adott a titánoknak arról, hogyan érdemes megtervezni a munkafolyamatukat, amihez később a költségvetésüket és a különböző pályázatokat is párosítani tudják. Rozi példáján keresztül vették át a stáblista, a próbafolyamat és a szükséges infrastruktúra megtervezését. Viki és Máté egyaránt kihangsúlyozták, hogy a művészi értékeken túl nagy figyelmet kell fordítani a gyakorlati, hétköznapinak tűnő problémák megoldására, utána érdemes csak belevágni egy produkció létrehozásába.

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9312327377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása