TiTÁNIUM

A megtorlás napja - Próbanapló 4.

2017. október 05. - TiTÁNIUM

img_6112.JPG

A végleges formáját elérni látszó szövegkönyvvel, a hetek alatt folyamatosan színre lépő kellékekkel és az egyes jelenetek újbóli finomítgatásával A megtorlás napja című produkció szeptember 21-én elérkezett főpróbahetéhez.

Az alkotók szerencsés helyzetben voltak, hiszen két alkalommal is egyfős "tesztközönség" előtt játszhatták el a darabot. Az ebből származó nagyon fontos tapasztalatokat beépítve várta a stáb az első középiskolás közönséget, hogy kipróbálhassák, hogyan működnek valójában a diákoknak szánt foglalkozások.

img_5980.JPG

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 12. osztályos diákjainak észrevételei nagy segítséget jelentettek abban, min érdemes még változtatni a darabban. Ahogy megfontolandónak bizonyultak a mentor, Schilling Árpád újbóli látogatása után tett javaslatai is.

A nyílt főpróbán a Jurányi Klubosok, vagyis felnőtt közönség vehetett részt az előadáson és a foglalkozásokon. Így a színészek megtapasztalhatták, mi a különbség aközött, ha diák, és ha felnőtt nézőkkel gondolkodnak együtt a látottakról.

img_6256.JPG

A TITÁNium Színházi Projekt egyik nyertes pályázata, A megtorlás napja bemutatója a Tantermi Színházi Szemle első napján, szeptember 28-án volt. Az előadás és a színházi nevelési foglalkozás olyan jól sikerült, hogy a háromtagú zsűri tetszését nyilvánította ki a művészek felé, és továbbjátszási támogatást biztosítanak, hogy a produkció eljuthasson hátrányos helyzetű régiók diákjaihoz is.

Ha Ti is szeretnétek megnézni a darabot, az október 14-ei és a november 18-ai előadásra jegyek még kaphatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1412931325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása