TiTÁNIUM

V. TITÁNium Színházi Projekt - 1. modul / Projektmenedzsment

2018. március 07. - TiTÁNIUM

img_0126.JPG

Az V. TITÁNium Színházi Projekt mentorprogramja február 28-án vette kezdetét Rozgonyi-Kulcsár Viktória projektvezető, a Füge Produkció elnökének kurzusával.

A titánok: Gábor Sára, Kenéz Henrik Ágoston, Kovács Domokos,Totobé Anita, valamint a két alkotópáros: Németh Nikolett és Mayer Bernadette, illetve Bán Bálint és Mózes András betekintést nyerhettek a projektmenedzsment és a költségvetésírás rejtelmeibe.

img_0105.JPG

A mentorprogram célja, hogy átadjon egy alaptudást, amivel felvértezve a titánok racionálisan átláthatják a projektjük határait, körülményeit, lehetőségeit. Ennek elemzésére szolgálhat a kurzuson megismert SWOT analízis is.

A tapasztalatok alapján fontosnak bizonyul, hogy az alkotók megismerjék a másik oldalát is egy produkció létrehozásának, hiszen ha tisztában vannak a háttérben zajló folyamatokkal, velük is könnyebb lesz dolgozni. Mivel a legtöbb játszóhely nyitott a fiatalok felé, de bizonytalanok a pályakezdők járatlanságát illetően, a mentorprogram alatt megszerzett tudás közelítheti a két felet, hogy minél hamarabb közös nevezőre jussanak.

img_0111.JPG

Előfordulhat, hogy a művészeti tevékenységet végző rendező, dramaturg megbirkózik a produkcióvezetés feladataival, azonban ha mégsem, akkor jön a képbe a színházmenedzser. A titánok házi feladata egy produkciós terv készítése, amelyben feltüntetik, milyen feladatok (pl.: próbahely keresés, költségvetés tervezés, promóciós anyagok összeállítása, tervelfogadás, források előteremtése, olvasópróba megtartása, közönségszervezés stb.) várnak rájuk az előkészítési-, a megvalósítási- és az utánkövetési fázisban a saját projektjüket tekintve.

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5013722690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása