TiTÁNIUM

Nylon Group: Halotti Thor

2017. február 14. - TiTÁNIUM

ht1.jpg

A Nylon Group Halotti Thor (Burial Feast) című előadása különböző halotti, túlvilági kultuszokra és személyes élményekre épül. A beavatási rítusokon, performance-okon és internetes challenge-eken alapuló kihívások mind állomásai a múlt feldolgozásának és lezárásának.

Nylon Group: Halotti Thor


A tudatbeli utazás a Nylon Group-ot fémjelző nylon elemek segítségével valósul meg; a test él és élni akar. A szervek külön és együtt is műkődnek, mozgásba lendítve az előadáson megszülető új testet. A nylon group-os előadásokban szinte elmaradhatatlan élőzenei kíséretet pedig az NVC-ből ismert Subotage biztosítja.
A 2015-ben 10. évét ünneplő NVC a hazai partikultúra egyik legjelentősebb promoter/alkotó csapata, akik számtalan kiemelkedő hazai és nemzetközi zenei produkciót mutattak be a magyar közönségnek. Subotage előadásbeli live act-je improvizatívan közelíti meg a Nylon Group által feldogozott témát.

Az előadás performance jellegét tovább erősíti a halotti tor, mint esemény kereteinek megtartása. A halottak a ravatalon, a lakoma, és a tor bevett rítusai mind ezt a hangulatot erősítik. Ráadásul szeretnénk, hogy az előadások között organikus kapcsolat jöjjön létre. A nézők elültethetnek egy-egy magot, melyekből az évad végére installáció készül. Az így születő palántaerdő a projekt lezárásaként elültetésre kerül egy erdei buli keretében.

A Halotti Thor a II. TITÁNium Színházi Szemle Jurányi - díjas előadása.

Előadók: Eke Angéla, Márkus Sándor

Látvány- és fénytervező, vizuális kommunikáció: Mocsár Zsófia
Díszlettervező: Majoros Gyula
Látványtervező asszisztens: Majoros Eszter
Zene: Papp László (Subotage)
Video: Soms Attila
Étel- és növény installáció: Matiz Kinga
Kellék, háttér: Major Mátyás
Kommunikáció: Tóth Ákos Károly
Asszisztens: Kovács Henrietta, Skrabán Judit
Dramaturg: Nagy Orsolya
Koncepció: Eke Angéla, Márkus Sándor

Kritika:

http://magyarnarancs.hu/szinhaz2/nylon-group-halotti-thor-93646

Interjú:

http://juranyihaz.hu/nylon-group/

http://magyarnarancs.hu/snoblesse/babozni-felfujt-nejlonelemmel-93545

http://marieclaire.hu/Kultura/2015/01/27/Tudatbeli-utazasra-hiv-Eke-Angela-es-Markus-Sandor

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8912258364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása