TiTÁNIUM

Székely Rozi a Virrasztásról

2017. április 20. - TiTÁNIUM

dsc_2427.JPG

Arra kértük a titánokat, hogy válaszoljanak három rövid, de annál fontosabb kérdésre a készülő produkcióikkal kapcsolatban. Székely Rozi vall először a motivációjáról, terveiről és céljairól.

1. Mi a motivációd? Miért pályáztál ezzel a projektterveddel?

Személyes indíttatásból kezdtem írni ezt a darabot néhány évvel ezelőtt. Ez a legkidolgozottabb, legrégebbi és legérettebb projekttervem. Közéleti szempontból pedig valószínűleg a legaktuálisabb:  egy család két generációjának az elmúlt évtizedek politikai és gazdasági változásai által elmélyített kommunikációs szakadékára próbálok hidat építeni, legalább az előadás időtartamára.


2. Mi a célod az előadással?

Szűkebb és tágabb környezetemben is érzékelek hosszú évek óta egy komoly ellenállást és eltartást a saját generációm és a szüleink generációja között. Ez az én életemben is okoz időnként komoly problémákat. A másik vonulata a darabnak emberi veszteségeken alapul: kamaszkori szerelmeim halála és a szüleim válása az indítéka az előadás gyászfolyamat tematikájának.

Egy misztikus és játékos világban próbálom keresni azt az érzelmi köteléket a darabban szereplő emberek között, aminek erősítésével az őket elválasztó szakadék áthidalható és a veszteségek utáni tátongó űr legalább részben betölthető.

3. Kiket akarsz megszólítani?

Azokat a 25-60 év közötti embereket, akiknek nehéz családi, baráti és munkahelyi kapcsolataik ellenére határozott céljuk, hogy Magyarországon maradjanak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8112439825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása