TiTÁNIUM

Beszélnünk kell Elliot Rodgerről! - Próbanapló 1.

2017. augusztus 22. - TiTÁNIUM

Megkezdődtek A megtorlás napja című előadás próbái.

A darab középpontjában egy huszonkét éves fiú, Elliot Rodger áll, aki 2014. május 23-án a dél-kaliforniai Santa Barbarában tizenhárom embert megsebesített, hatot megölt, majd önmagával is végzett. Mielőtt ezt megtette, egy 140 oldalas önéletrajzban leírta, hogyan vált jómódú, filmrendező apával büszkélkedő, érzékeny és okos fiúból gyűlölettel teli tömeggyilkossá.

dsc_3645.JPG 

 Augusztus 21-én egy kevésbé szokványosnak nevezhető olvasópróbán jártunk, ugyanis a rendező, Varsányi Péter nem adott szövegkönyvet a színészek (Kovács Domokos, Kurta Niké és Csémy Balázs) kezébe, inkább ő olvasott fel részleteket Elliot Rodger: Kifordult világom című önéletrajzából. A szöveget hallva a jelenlévőkben rengeteg kérdés merült fel, és remélhetőleg a nézőket is gondolkodásra bírja majd az előadás bizonyos társadalmi problémákat (bullying, kiközösítés, fegyvertartás, nőgyűlölet, mentális egészség, szexuális frusztráltság) illetően.

dsc_3613_1.JPG

Péter felvázolta az előadás struktúráját, illetve megtudhattuk, hogy a próbafolyamatot irányított improvizációval szeretné kezdeni, aminek segítségével írná meg a darab szövegét. Egy ponton Mihály-Geresdi Zsófia látványtervező vette át a szót, és megismertette velünk a jelmezterveket.

dsc_3617.JPG

A megtorlás napja színházi nevelési előadás, vagyis elsődleges, de nem kizárólagos célközönsége a középiskolás korosztály. Jó értelemben vett provokációra lehet számítani. A darab közös gondolkodásra való felhívás szeretne lenni. Beszélnünk kell Elliot Rodgerről.

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7712771396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása