TiTÁNIUM

V. TITÁNium Színházi Projekt - Prezentációs nap

2018. június 05. - TiTÁNIUM

endre_kicsi5.jpg

2018. június 1-jén tartottuk meg az V. TITÁNium Színházi Projekt prezentációs napját a Jurányi Házban, melynek keretében sor került a TITÁN-díj átadására is.

A Füge Produkció 2013-ban hirdette meg először a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát azon 35 év alatti színházcsinálók számára, akik a színház vagy más társművészet területén tanultak vagy tanulnak. A pályázatra évről évre olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várjuk, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének folyamatáról, annak egyes lépéseiről. Ennek érdekében 2016-ban már mentorprogramként hirdettük meg a pályázatot.

prezi14.jpg
A prezentációs napot Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Füge Produkció elnöke nyitotta meg. Ezután került sor a TITÁN-díj átadására. A tavalyi év három nyertese közül (Varsányi Péter A megtorlás napja, Papp Endre Gólyakalifa, Székely Rozi Kálvária Lakópark) Papp Endrét választottuk meg az Év Titánjának. Nyereménye 100.000 Ft összegű pénzjutalom a Mastercard jóvoltából.

endre_kicsi3.jpg

A június 1-jei kötetlen hangulatú szakmai találkozó bemutatkozási lehetőséget kínált az idei év mentoráltjainak az eseményen megjelent több színház, produkciós szervezet és befogadóhely képviselője előtt. Az ifjú titánok, név szerint Bán Bálint – Mózes András, Gábor Sára, Kenéz Henrik Ágoston, Kovács Domokos, Mayer Bernadette – Németh Nikolett és Totobé Anita, itt ismertették a mentorképzésen gyűjtött tapasztalataik alapján újraírt projekttervüket, bízva abban, hogy felkeltik a résztvevők érdeklődését, és minél több tervet látunk megvalósulni a következő évadban.

A TITÁNium Színházi Projekt keretein belül az elmúlt 5 év során 15 előadás jöhetett létre, amiket a Füge Produkció önerőből támogatott.

I. TITÁNium SZÍNHÁZI PROJEKT / 2013/2014

k2 Színház: Mielőtt az éj leszáll! / Jurányi Ház
Bodzsár Márk: W. úr üzen / Átrium
011 Alkotócsoport: Droszt / Átrium
Bartha Lóránd: Száraz / Jurányi Ház
Boross Martin: Felülről az Ibolyát / / Trafó Kortárs Művészetek Háza

II. TITÁNium SZÍNHÁZI PROJEKT / 2014/2015

Nylon Group: Halotti Thor / Jurányi Ház
Geréb Zsófia: projekt_lulu* / Jurányi Ház
KB35 Inárcs: TIKK / MU Színház
Fekete Ádám: Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) / Trafó Kortárs Művészetek Háza

III. TITÁNium SZÍNHÁZI PROJEKT / 2015/2016

Widder Kristóf: Mindegy / Jurányi Ház
Hegymegi Máté: Kohlhaas / Szkéné Színház
Kelemen Kristóf: Miközben ezt a címet olvassák, mi magukról beszélünk / Trafó Kortárs Művészetek Háza

IV. TITÁNium SZÍNHÁZI PROJEKT / 2017/2018

Varsányi Péter: A megtorlás napja / Jurányi Ház
Papp Endre: Gólyakalifa / Jurányi Ház
Székely Rozália: Kálvária lakópark / Trafó Kortárs Művészetek Háza

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9914025488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása