TiTÁNIUM

Widder Kristóf: Mindegy

2017. február 20. - TiTÁNIUM

mindegy.JPG

A III. TITÁNium Színházi Szemle Jurányi–díjas előadása.

Budapest Counterpoint
MINDEGY

Négy réteget ajánlunk a nézőknek: szöveg, tánc, zene, film – és rájuk hagyjuk a választás lehetőségét, hogy mikor mit követnek. Mint az életben. Mert nem mindegy. És mivel nem az, ezért kérdezünk: Hol csúszik el a kommunikáció két ember között? Mekkora a szakadék az elvárásaink és a valóság között? Hogyan mulasztunk el fontos találkozásokat, mert nem jelen idejű a figyelmünk? A válaszkeresésből rajzolódik ki helyzetjelentésünk az Y-generációról. Nyers korrajz, mozgásba öntve.

Hol vagyok attól az / ifjútól, aki hittem a / világot – kesztyűként! – kezemre húzni. / Ujjaimat mozgatva könnyedén / érezni: igen, illik, rámszabott. (Petri György: Metaforák helyzetünkre – részlet) Miről beszéljünk? Magunkról. S egymásról. Mindig. Újra és újra. Fáradhatatlanul. A XXI. század mintha minduntalan az újradefiniálást róná feladatként az X, Y és Z generációk számára. De létezik még új? Minden volt már – szokták mondani, s abból a bizonyos újból korunk ifjainak már nem maradt egy sem a nap alatt. Hogyan tovább? Vezet út még előre? Vezet. Muszáj. Vezetik az embert például alapvető igényei: a testi szükségletek, és az el nem hanyagolható éhség a tudásra, s e csillapíthatatlan éhség enyhítésének legalapvetőbb csatornája: a kommunikáció. Meg persze az arra való képtelenség, generációnk egyik alapproblémája. Ezekről szól. Mert nem mindegy.

Szereplők: Gyöngy Zsuzsa, Horkay Barnabás, Kiss Anikó, Widder Kristóf
Operatőr: Balázs István Balázs (külső helyszínek), Barta Vica (stúdió)
Fény: Major Mátyás
Projection designer: Barta Vica
Produkciós vezető: Antal Klaudia
Rendező-koreográfus: Widder Kristóf

Interjú:

http://magyarnarancs.hu/snoblesse/fontosak-legyunk-magunknak-98295

http://juranyihaz.hu/widder-kristof-nem-lehet-az-eletben-ennyi-minden-mindegy/

https://szinhaz.org/interju/2016/12/06/semmi-sem-mindegy-villaminterju-horkay-barnabassal/

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9412275195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása