TiTÁNIUM

A megtorlás napja - Próbanapló 3.

2017. szeptember 12. - TiTÁNIUM

dsc_4132.JPG

A második próbahét egyik legfontosabb történése az volt, hogy a színészek (Csémy Balázs, Kovács Domokos és Kurta Niké) első heti irányított improvizációiból megszületett A megtorlás napja című előadás szövegkönyve.

Az újonnan megtartott olvasópróbán előbb a rendező, Varsányi Péter, majd a színészek is felolvasták a szöveget, amelynek néhány pontján menet közben változtattak a jelenlévők.

dsc_4115.JPG

A hét másik izgalmas eseményét a kétnapos tréning jelentette, amelyet Hajós Zsuzsa, TIE (Theatre in Education) konzulens tartott a színészeknek. A megtorlás napja színházi nevelési előadás, tehát elsődleges célközönsége a középiskolás korosztály. Az alkotók az előadást megszakítva foglalkozásokat tartanak majd a diákoknak. Ennek megtervezésében segített a szakember. A beszélgetések során fontos kérdések és témakörök merültek fel mind a darab, mind a színházi nevelés kapcsán. A stáb számos ötlettel rukkolt elő, amelyek hasznosak lehetnek egy drámafoglalkozás lebonyolításában.

dsc_4151.JPG

A TITÁNium Színházi Projekt mentoráltja, Varsányi Péter, szakmai konzulensének Schilling Árpádot kérte fel, aki múlt héten meg is látogatta a próbafolyamatot. Tanácsainak hatására, a következő hét feladata az, hogy A megtorlás napja csapata bizonyos jeleneteken alakítson.

Képgaléria:

A bejegyzés trackback címe:

https://titaniumprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9312824996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása